A AMPOSTA, MÉS DE 45 ANYS DE TRADICIÓ FAMILIAR.

Com elaborem els nostres torrons?

Cada any, i durant el període nadalenc, és quan es gaudeix dels dolços més tradicionals i arrelats a la nostra cultura des de fa dècades. I des de fa més de 45 anys, vam començar a formar part de la família dels xixonencs i a oferir els nostres productes a La Botiga del Torró Artesà i sota la marca de Torrons José Picó. Un torró artesanal d’alta qualitat que no et deixarà indiferent. Torrons preparats a Alacant i acabats d’elaborar a les Terres de l’Ebre, concretament a Amposta.

 

En aquest apartat us volem fer arribar una mostra de com s’elaboren els torrons més clàssics, els de sempre: el torró de Xixona i el torró d’Alacant.

  • Primer se selecciona la matèria primera dels torrons: l’ametlla. Però no serà qualsevol ametlla, sinó de la varietat Marcona i d’una zona molt concreta del País Valencià.
  • Es posen les ametlles a una torradora i es reserven i mentrestant es preparen dos tipus de barrejats, depenent si són per a l’elaboració del torró de Xixona o el d’Alacant.
  • Per al d’Alacant, es prepararà una barreja de clara d’ou, sucre i mel i s’afegiran les ametlles que teníem reservades. Tota aquesta mescla compactada, es treu i es posa en caixes per tal que es refredi.BotigaTorro_ProcesosTorroAlacant
  • Un cop refredada la massa, la peça resultant es passa per una serra per a realitzar cadascuna de les tauletes de torró d’Alacant i d’aquí, a l’envasat final.
  • En cas que hàgim de preparar el torró de Xixona, el procediment és una mica més llarg. Primer fem una mescla de sucre i mel i afegim les ametlles que tenim reservades.
  • La massa resultant, es deixa refredar per a més tard posar-la a una trituradora que farà que pols tota aquesta mescla.BotigaTorro_ProcesosTorradora
  • Després es tornarà a deixar refredar la massa per a més tard introduir-la a una mena de gibrells  gegants anomenats boixets que escalfaran de nou aquesta massa mentre el boix, anirà batent, triturant i barrejant la massa com a mínim unes 3 hores fins a fer-la gairebé liquida.BotigaTorro_ProcesosTorroJijona
  • A continuació es deixa refredar i reposar perquè el resultat deixi anar l’excés d’oli d’ametlla. Un cop passat un període de mínim 24 hores, ja es pot posar la massa resultant en caixes de fusta per a finalment tallar-les una per una i empaquetar-les. El resultat final és un exquisit torró de Xixona.

 

Aquesta és una maqueta perquè us pugueu fer una idea de com és una fàbrica de torró artesà, com la que treballem nosaltres.

 

 

                                                  BotigaTorro_ProcesosMaqueta

 

 

I el resultat final són els autèntics torrons de Xixona i Alacant amb denominació d’origen i controlats pel Consell Regulador de Jijona.